Scenarioplanning: zonder oogkleppen naar de toekomst kijken

De toekomst laat zich slecht voorspellen. Maar regeren is vooruitzien. Een succesvolle onderneming doet zijn best een goed beeld van de toekomst te vormen en altijd een Plan B achter de hand te hebben. Daarvoor biedt Mediage een unieke dienst aan: Scenarioplanning. Wij kruipen in uw huid om samen met u te kijken naar het heden en de toekomst van uw bedrijf. Niet uitsluitend vanuit de blik van ICT of de business, maar met een integrale blik op uw mensen, producten/diensten, processen en ICT. En zonder oogkleppen voor de omgeving van uw bedrijf, zoals concurrenten, economie, politiek of maatschappelijke ontwikkelingen.

Mediage helpt uw organisatie een fundamentele verbetering door te voeren in uw strategie: een strategie met als uitgangspunt dat de wereld niet statisch is, maar continu verandert. Klinkt logisch, toch?

Aan de slag

U bent uw organisatie opnieuw aan het richten en heeft behoefte aan ondersteuning bij het toetsen van uw plannen: is wat u wenst haalbaar? Wat zijn de implicaties voor uw bestaande organisatie? Of heeft u juist behoefte aan iemand die met u meedenkt over de hedendaagse & toekomstige mogelijkheden op ICT-gebied? Zomaar wat vragen die u zichzelf waarschijnlijk stelt. Mediage komt samen met u tot een concreet beleids- en actieplan.

Samenhang en overzicht

Nadat uw strategie is bepaald, wilt u uw organisatie in een bepaalde richting bewegen. Dit doet u onder andere middels projecten. Vaak wordt uit het oog verloren dat projecten onderlinge samenhang hebben en daarnaast ook nog eens inhaken op uw bestaande organisatie. Voor u gaat koken, leest u eerst het recept en zorgt u dat u alle ingrediënten in huis hebt. Bij het vertalen van een organisatiestrategie naar projecten is dit niet anders. Door vooraf inzichtelijk te maken welke veranderingen nodig zijn om de strategie te verwezenlijken, komt u achteraf niet voor verrassingen te staan. Zo maakt u in Project Y geen keuzes die Project Z in de weg staan. Deze samenhang op eenvoudige wijze inzichtelijk maken, is één van de kernkwaliteiten van Mediage.

Scenario's

Tijdens het traject kijkt Mediage voortdurend met een frisse en kritische blik naar de toekomst. Voornamelijk naar de onzekerheden die de toekomst onlosmakelijk met zich mee brengt. Zo ontstaan scenario's: bij het in kaart brengen van de strategie en het opstellen van het projectportfolio kijken wij telkens wat een (te verwachten) verandering in de omgeving voor invloed heeft. Niet alleen op uw (misschien wat abstracte) strategie, maar ook op uw dagelijkse praktische keuzes bij het uitvoeren van uw projecten & activiteiten. Zo wordt u niet verrast door verandering: het is integraal onderdeel geworden van uw organisatie. En dat creëert rust.

Heeft u een vraag of wilt u weten wat Mediage voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan direct contact met ons op en in een vrijblijvend kennismakingsgesprek bekijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Overige diensten  Onze klanten over ons  Afspraak maken

Klanten over ons

"Mediage have helped me on several projects and have always exceeded my expectations and, as such, created a very positive impression of my companies in my sectors."

Contact

Wilt u ons een brief sturen? Bellen? Of juist even persoonlijk spreken? Dat kan!

Mediage
Stationsstraat 20
3511EE Utrecht
Tel: +31 (0)30 760 11 44
E-mail: info@mediage.nl

Meer contact

Go to top